Piperul negru este un condiment pentru gătit binecunoscut, utilizat la aromatizarea mâncărurilor. Picant, intens, fructat și condimentat, uleiul esențial de Piper negru poate fi adăugat la cărnuri, supe, aperitive și salate pentru a le conferi un plus de savoare. Deși Piperul negru este binecunoscut pentru numeroasele sale utilizări în bucătărie, beneficiile obținute prin aplicare locală sunt la fel de semnificative. Efectele de încălzire ale acestui ulei combinat cu Ulei de cocos fracționat doTERRA pot asigura o experiență de masaj caldă și liniștitoare.
Gătitul cu ulei de Piper negru
E nevoie de o cantitate mult mai mică de ulei esențial pentru aromatizarea mâncărurilor, decât dacă se folosesc condimente uscate, mirodenii sau alți agenți de aromatizare. Deoarece uleiurile esențiale sunt extrem de potente, chiar și o cantitate foarte mică poate conferi o aromă foarte intensă mâncărurilor. Când utilizezi ulei de Piper negru la gătit, cel mai bine e să folosești metoda scobitorii – introdu vârful unei scobitori curate în flaconul de ulei esențial și apoi învârte scobitoarea în mâncare. După ce ai amestecat bine, gustă să vezi dacă vrei să mai adaugi ulei sau nu.
Beneficii primare:
- Considerat unul dintre cele mai aromate uleiuri esențiale, are nenumărate aplicații și beneficii
- O componentă aromatică versatilă, este utilizat pe scară largă în întreaga lume la mâncăruri condimentate, măcinat de obicei din boabele de piper
- Uleiul de Piper negru poate contribui la reducerea anxietății și la calmarea emoțiilor apăsătoare prin uz aromatic
- Aromă ierbacee stimulantă, ideală pentru supe, salate și asezonarea rețetelor condimentate
Măsuri de precauție:
A se dilua înainte de folosire. Folosiți o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați contactul cu ochii și cu mucoasele.