Menta creață este un tip de plantă medicinală dulce și revigorantă, utilizată în întreaga lume la aromatizare. Este utilizată pe scară largă la fabricarea gumelor de mestecat, a bomboanelor și a produselor pentru igiena dentară, datorită gustului său mentolat și proprietăților de împrospătare a respirației. Uleiul esențial de Mentă creață este foarte diferit de uleiul esențial de Mentă, fiind o alternativă mai delicată ce poate fi utilizată la gătit și poate fi aplicată pe piele. La gătit, uleiul de Mentă creață este utilizat frecvent la prepararea de salate, băuturi și deserturi, dar poate fi folosit și pentru a prepara în casă sosuri pentru salată și marinade pentru carne.
Gătitul cu ulei de Mentă creață
Uleiurile esențiale sunt foarte potente în comparație cu condimentele și mirodeniile uscate sau alți agenți de aromatizare, așa că o cantitate infimă de ulei poate conferi o aromă foarte intensă mâncării. Când utilizezi ulei de Mentă creață la gătit, cel mai bine e să folosești metoda scobitorii – introdu vârful unei scobitori curate în flaconul de ulei esențial și apoi învârte scobitoarea în mâncare. După ce ai amestecat bine, gustă să vezi dacă vrei să mai adaugi ulei sau nu.
Beneficii primare:
- Aromatizant alimentar dulce-mentolat
- Adaugă-l la salate, băuturi, deserturi, sosuri pentru salată și marinade
- Se combină bine cu Levănțică, Rozmarin, Busuioc, Mentă și Eucalipt
- O opțiune mai delicată pentru cei care consideră că uleiul esențial de Mentă este prea puternic
Instrucțiuni de utilizare:
Uz aromatic: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Uz intern: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.
Măsuri de precauție:
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.