Ulei esential MAYAM Oregano, 10ml

MAYAM
13,00 Lei
In stoc

Durata de livrare: 24-48 ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 100096 Ai nevoie de ajutor? 0755753026
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Oregano, o plantă perenă puternic aromată, folosită în special ca și condiment, este apreciată și pentru efectele sale terpeutice. În antichitate planta era folosită ca panaceu universal în caz de febră, dureri de dinți și probleme ale pielii. 


 Beneficii primare:

Uleiul esențial de oregano este cunoscut pentru efectul antiseptic, antiinfecțios, fungicid, paraziticid, stimulator și tonifiant. Este benefic în aplicații pentru ameliorarea afecțiunilor cutanate, scalp cu probleme, igienă intimă, micoze ale pielii.

Sugestii de utilizare:
 
  • în caz de infecții ale pielii și scalpului
  • înțepături de insecte, herpes, negi
  • micoze ale unghiilor și pielii
  • mătreață, mâncărimi ale scalpului
  • igienă intimă (candida)
  • ca agent antibacterian în deodorante

Instrucțiuni de utilizare:
 
  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice 0,5 - 2%
  • ca ingredient pentru preparate de îngrijire a pielii: uleiul de oregano încorporat într-un ulei vegetal se aplică pe zona afectată de 1-2 ori pe zi. În caz de reacții adverse sau usturime, se va opri utilizarea sau se va scădea concentrația; util în caz de înțepături de insecte, herpes, infecții cutanate, micoze
  • ca ingredient pentru prepararea compozițiilor de igienă a părului, în caz de scalp afectat de mătreață, sub formă de șampoane, măști, frecții sau creme capilare; se pot adăuga 1-2 picături de ulei esențial în porția de șampon
  • ca ingredient într-o mască pentru scalp afectat de micoze cu 5% ulei de oregano și 95% ulei de cocos/jojoba/ricin; se aplică săptămânal, până la ameliorarea simptomelor; masca aplicată pe scalp și păr se împachetează cu o folie și se lasă să acționeze 20-30 minute, după care se spală părul ca de obicei
  • 1-2 picături în porția de săpun lichid sau gel de duș folosit la o spălare, pentru efect antiseptic; este recomandat în special în perioadele de epidemie
  • ca ingredient pentru prepararea soluțiilor de igienă intimă, 10-15 picături de ulei de oregano (solubilizat în prealabil) în apă călduță sau în infuzie din coada șoricelului pentru baie de șezut - ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de fungi, inclusiv Candida; sau 1-2 picături în porția de gel de baie ori săpun lichid pentru igiena intimă
  • ca ingredient în unguente sau balsamuri antimicotice pentru unghiile de la mâini sau picioare, sau inclus într-un ulei vegetal (ricin, tamanu ori măsline de exemplu), în concentrație de 2-5%

Măsuri de precauție:
 
  • ulei esențial dermocaustic, a nu se utiliza pur pe piele sau în concentrații mai mari de 10%
  • a se evita contactul cu ochii
  • nu este recomandat în sarcină și alăptare
  • nu este recomandat pentru copii <6 ani
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut
 

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din frunzele și vârfurile înflorite ale plantei
Proprietăți organoleptice: lichid clar galben-maroniu
Descriere olfactivă: miros puternic erbaceu, condimentat, înțepător
Ingrediente (INCI): origanum vulgare oil


 *  Acest produs nu are rolul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală. Consultati medical inainte de folosire. Daca aveti alergie la oricare component din compozitie nu folositi acest produs.
Informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!