Ulei esential MAYAM Patchouli, 10ml

MAYAM
17,00 Lei
In stoc

Durata de livrare: 24-48 ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 100317 Ai nevoie de ajutor? 0755753026
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Patchouli - sau Paciuli - o plantă originară din Asia, al cărei frunze și esențe extrase au fost folosite de mult timp pentru parfumarea țesăturilor de mătase și cașmir, dar și pentru virtuțile sale antiseptice sau afrodisiace. Frunzele proaspete de patchouli nu au miros decât după ce sunt uscate și trecute printr-un proces natural de fermentare, apoi devenind extrem de aromate.
Uleiul esențial extras din aceste frunze se maturează odată cu trecerea timpului, furnizând parfum profund, misterios și fermecător. Profilul biochimic al uleiului esențial de Patchouli este unul deosebit, prezintă substanțe mai rar regăsite în uleiurile esențiale. Uleiul esențial de patchouli este o esență omniprezentă în trusa parfumierilor.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă din frunze

Proprietăți organoleptice: lichid clar de culoare maronie, vâscozitate medie

Descriere olfactivă: miros intens și persistent, oriental, pamântiu, lemnos, cu note picante și de fum

Ingrediente (INCI): pogostemon cablin leaf oil


Proprietățile uleiului de patchouli

  • regenerator cutanat, favorizează reînnoirea țesuturilor
  • cicatrizant, citofilactic, strimulează regenerarea celulelor pielii
  • tonic și decongestionant venos, favorizează circulația periferică
  • afrodisiac, tonic nervos și stimulator, sedativ nervos în doze mai mari
  • ușor antiinfecțios și antiseptic
  • esență parfumantă cu note de bază


Recomandări, aplicații 

  • îngrijirea pielii afectate de eczeme, dermatoze, micoze, procese inflamatorii
  • îngrijirea pielii deteriorate, crăpate, rănite
  • îngrijirea tenului matur, ridat, congestionat, asfixic
  • probleme circulatorii: varice, hemoroizi, retenții de apă, celulită
  • ajutor în caz de epuizare, astenie, impotență și frigiditate
  • formularea parfumurilor, în special a celor orientale sau bărbătești


Cum se folosește uleiul de patchouli

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual recomandat în compozițiile cosmetice este de 0,5-2% cu mențiunea că are un miros destul de greoi și persistent
  • ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor destinate îngrijirii tenului: creme, seruri, uleiuri faciale, măști
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, unguente și geluri destinate problemelor circulatorii și pentru remodelare corporală
  • combinat cu uleiuri vegetale și eventual alte ingrediente active specifice, sub formă de masaj circulator sau anticelulitic
  • pentru masaj aromaterapeutic, diluat în ulei vegetal, combinat eventual și cu alte esențe specifice; masajul se poate aplica pe tot corpul sau de-alungul coloanei
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide
  • ca esență parfumantă, alături de alte esențe, pentru deodorante și săpunuri


Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern


Informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!